25.05.2015 18:34

NAC uiteindelijk eenvoudig een ronde verder

Divine Naah (l.) en Adnane Tighadouini (r.) vieren de 2-0 tijdens het play-offduel NAC Breda - VVV-Venlo. (25-05-2015)

Vanuit een hechte defensie voetbalde NAC zich op maandagmiddag naar een plek in de finale van de nacompetitie. Twee doelpunten van Guyon Fernandez en een fraaie treffer van Divine Naah lieten VVV Venlo kansloos in Breda.

Net als in de eerste wedstrijd op vrijdagavond, was VVV Venlo de bovenliggende partij in de eerste helft. Toch waren de grootste kansen voor NAC Breda. Defensief stond het goed bij de ploeg van trainer Robert Maaskant. De thuisploeg gaf nauwelijks een kans weg. Na ruim vijf minuten had NAC al op voorsprong kunnen komen, maar een uitstekende reflex van Niki Mäenpää hield Guyon Fernandez van scoren af. Diezelfde Mäenpää was ook nog alert bij een goede kopbal van Dirk Marcellis, maar moest vlak voor de rust zich toch gewonnen geven.

Na een kluts viel de bal in de zestien van VVV uiteindelijk vlak voor de doelman. Uroš Matić reageerde op die situatie net iets sneller dan Mäenpää, waardoor de middenvelder de bal door kon tikken naar Fernandez. De man die NAC vrijdagavond aan een zege wist te helpen, kon de bal nu eenvoudig in het lege doel schieten en NAC daarmee wederom op 1-0 brengen.

In de tweede helft was het spelbeeld gelijk aan dat uit de eerste helft. NAC liet VVV aan de bal en loerde op de snelle tegenstoot. Aangezien VVV ook na de rust amper tot een goed uitgespeelde kans wist te komen, was het wachten op de genadeklap die NAC uit zou gaan delen aan de bezoekers uit Venlo.

NAC maakte het zichzelf lang lastig, door grote kansen te missen, maar twintig minuten voor tijd was het Divine Naah die aan alle onzekerheid een einde maakte. Nadat hij van Uroš Matić de bal kreeg in de zestien van VVV, kapte hij zichzelf naar voldoende vrijheid. Drie verdedigers trapte in zijn actie, waarna bij met links de bal beheerst achter Mäenpää kon schuiven.

Na deze 2-0 was het verzet gebroken. Vier minuten later was het weer raak voor NAC, toen Mats Seuntjens op de rechterflank uit kon breken. In plaats van zelf op goal te schieten, behield hij het overzicht en gunde de meegelopen Fernandez zijn tweede treffer van de wedstrijd. De spits kon met rechts eenvoudig de 3-0 aantekenen.

Na deze twee snelle treffers was het een kwestie van uitspelen voor NAC Breda. Echte kansen creëerde de thuisploeg niet meer en achterin bleef het goed staan waardoor VVV maar geen gevaar kon stichten. Door deze dubbele overwinning mag NAC Breda zich op gaan maken voor een dubbele confrontatie met Roda JC om een ticket in de Eredivisie van volgen seizoen.

Door: Dennis Korpel