26.05.2015 10:34

Vreman: "Uiteindelijk gaat het om promotie"

De Graafschap-trainer Jan Vreman kijkt rustig toe tijdens Go Ahead Eagles - De Graafschap. (25-05-2015)
De Graafschap-trainer Jan Vreman kijkt rustig toe tijdens Go Ahead Eagles - De Graafschap. (25-05-2015)

De Graafschap was in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie te sterk voor Go Ahead Eagles. De Doetinchemmers moeten nu in de finale zien af te rekenen met FC Volendam.

"Een geweldige teamprestatie, niet alleen deze wedstrijd maar ook het heenduel", vertelt De Graafschap-trainer Jan Vreman aan Omroep Gelderland. "Je weet dat ze stormachtig zullen beginnen om het thuispubliek erachter te krijgen. Dat deden ze ook. In de openingsfase deden we het wel goed, daarna werden we teveel teruggedrongen. En toen gaven we ook iets teveel kansen weg. Maar we hielden stand en toen zag je het groeien."

Een kwartier voor tijd kopte invaller Vincent Vermeij de 0-1 tegen de touwen. Een gouden wissel van Vreman. "Dat zijn de mooie dingen. Iedereen is belangrijk. We hadden vandaag een andere beginopstelling gehad. De wissels maken dan het verschil, dat is ideaal. Je begint aan de nacompetitie om zover mogelijk te komen, maar uiteindelijk gaat het om promotie. Anders is het misschien wel leuk geweest, maar dan heb je niks", vervolgt Vreman, die rekent op een volle Vijverberg tegen Volendam. "Ik denk dat er wel aardig wat mensen komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner