27.05.2015 19:16

NEC neemt afscheid van succestrainer Brood

Ruud Brood neemt na één seizoen afscheid van NEC. Dat maakt de club woensdag bekend. Het lijkt erop dat Brood aam de slag gaat als assistent-trainer bij PSV. Naast Brood vertrekt ook assistent-trainer Roy Hendriksen bij de club uit Nijmegen. Hij wordt mogelijk de rechterhand van Marinus Dijkhuizen bij het Engelse Brentford.

Trainer Brood was in zijn debuutjaar bij NEC behoorlijk succesvol. Hij leidde de Nijmegenaren met een recordaantal van 101 punten naar het kampioenschap in de Jupiler League. Desondanks blijft de samenwerking tussen club en trainer beperkt tot één seizoen.

PSV ziet in Brood een kandidaat om Ernest Faber op te volgen als assistent-trainer van Philip Cocu. De Eindhovenaren wilden geen afkoopsom betalen, dus heeft Brood zijn contract bij NEC laten ontbinden.

Brood ging er al vanuit dat de kampioen uit de Jupiler League niet zou tegenstribbelen als hij de stap naar PSV wilde maken. "Ik reken erop dat als ik de stap wil maken, NEC mij die gunt en er ook aan mee zal werken", vertelde hij aan De Telegraaf. "Ik denk dat ze bij NEC ook trots zijn als iemand vanuit de Jupiler League, waarin we dit seizoen gespeeld hebben, de stap naar een topclub kan maken."

NEC geeft op de officiële website het vertrek van de twee trainers te betreuren, maar de club wenst ze desondanks veel succes met hun toekomstige loopbanen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner