31.05.2015 19:30

INFOGRAPHIC: Eredivisie Team van het Jaar

Na een geweldig seizoen in de Eredivisie is het tijd om de balans op te maken. Welke spelers blonken uit in het seizoen 2014/2015? Kampioen PSV is in ieder geval hofleverancier met vijf spelers in het elftal van het jaar.

De voorhoede van het elftal van het jaar is met Luuk de Jong en Memphis Depay Brabants getint. De Jong is de most valuable player in de Eredivisie, terwijl collega Depay de topscorer van dit seizoen werd. De buitenspeler verdiende een transfer naar Manchester United. Het vijftal van PSV wordt compleet gemaakt door Georginio Wijnaldum, Andrés Guardado en Jetro Willems. De linksback was de verdediger met de meeste assists achter zijn naam dit seizoen. Willems leverde dertien assist af, zes meer dan de eerstvolgende verdediger (Bart van Hintum, PEC Zwolle) in het assistklassement. 

Het middenveld bestaat naast de PSV'ers uit Hakim Ziyech en Tjaronn Chery. Ziyech nam FC Twente in een moeilijke periode bij de hand, terwijl Chery met zijn individuele klasse FC Groningen meer dan eens uit de brand hielp. In de verdedigende linie vinden we een teamgenoot van Chery terug.

Eric Botteghin liet zien dat hij tot een van de beste centrale verdedigers in de Eredivisie behoort. De Braziliaan speelde al driehonderd wedstrijden in Nederland, maar lijkt het niveau van de Eredivisie definitief te zijn ontstegen. Naast hem neemt de enige Feyenoorder in het elftal van het jaar plaats. Sven van Beek is nog maar twintig jaar oud, maar miste slechts drie competitiewedstrijden in het jaar van zijn doorbraak. Mattias Johansson maakt het kwartet compleet als rechtsback. De Zweed bleek een stabiele factor te zijn in het elftal van AZ en behaalde met zijn ploeg Europees voetbal door als derde te eindigen op de ranglijst.

Over stabiele factors gesproken, Warner Hahn is de beste doelman van dit seizoen. De goalie van PEC Zwolle is één van de redenen dat PEC Zwolle mocht strijden in de play-offs voor Europees voetbal. De huurling van Feyenoord, waardoor er dus anderhalve speler van de club in dit elftal van het jaar staat, bewees zijn waarde met redding op redding.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner