29.05.2015 09:20

Gemengde gevoelens voor Bosz en Lodeweges

Bij Vitesse leefde donderdag het gevoel dat de ploeg het in het uitduel met sc Heerenveen al af had kunnen maken. Trainer Peter Bosz van de Arnhemmers vond dat zijn ploeg vooral een goede uitgangspositie heeft voor het tweede duel in de finale van de play-offs om Europees voetbal.

"Ik had hier vooraf niet voor getekend", zei Bosz bij FOX Sports na de 2-2 in Friesland. "Het liefst win je namelijk elke wedstrijd, maar dit is niet slecht. Als we thuis met 1-1 of 0-0 gelijk spelen zijn we er." Valeri Qazaishvili zette Vitesse al snel op voorsprong, maar Luciano Slagveer maakte de stand nog voor rust gelijk. In de tweede helft was het wederom Vitesse dat op voorsprong kwam via Davy Pröpper, maar Mark Uth voorkwam met een fraai stiftje vlak voor tijd een nederlaag.

Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges denkt dat er nog niets is beslist. "We voelen ons niet kansloos, we weten in ieder geval dat we daar moeten scoren." De coach hield een tweeslachtig gevoel over aan de uitslag. "Het had slechter, maar ook beter kunnen aflopen. Dit was vooral een goeie pot voor het publiek."

Lodeweges klaagde er niet over dat er bij de 0-1 van Vitesse een bal in het veld werd gegooid. "Volgens mij hadden mijn spelers daar niet zo'n last van. Ze maakten zelf de verkeerde keuzes.", is het oordeel van de oefenmeester van de Friezen.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner