29.05.2015 15:44

Wanordelijkheden bij Eagles krijgen staartje

De play-offwedstrijd tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap (0-1) krijgt mogelijk negatieve gevolgen. De aanklager betaald voetbal heeft een vooronderzoek gestart naar de wanordelijkheden in de Adelaarshorst.

Het vooronderzoek heeft onder andere betrekking op het afsteken van vuurwerk, het gooien van vuurwerk op het speelveld en het klimmen in de hekken, meldt de KNVB op de eigen website. 

Zowel Go Ahead Eagles als De Graafschap heeft schriftelijke vragen ontvangen van de aanklager. Daarnaast wordt ook een verklaring van Go Ahead verwacht over de supporters die het speelveld opkwamen. De clubs moeten vóór 13 juni een verklaring inleveren.

Door de 0-1 nederlaag degradeerde Go Ahead Eagles uit de Eredivisie. Tegenstander De Graafschap had het heenduel ook al met 1-0 gewonnen.

Roda JC - FC Emmen
Ook een ander play-offduel, Roda JC - FC Emmen, krijgt mogelijk een staartje. Daar werd vuurwerk afgestoken en werden voorwerpen richting de FC Emmen-spelers gegooid. Ook Roda JC zal een aantal vragen moeten beantwoorden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner