30.05.2015 23:03

Paris Saint-Germain pakt alweer vierde prijs

In Frankrijk is duidelijk één ploeg de beste. Paris Saint-Germain werd dit seizoen kampioen in de Ligue 1, maar pakte daarnaast ook drie bekers. Zaterdagavond werd de Coupe de France gewonnen na een 1-0 overwinning op AJ Auxerre. Edinson Cavani werd de matchwinner.

De Uruguayaanse spits kopte in de tweede helft de enige treffer op het scorebord. Gregory van der Wiel gaf de assist bij het doelpunt. Eerder in het seizoen won Paris Saint-Germain ook al de Coupe de la Ligue door SC Bastia met 4-0 te verslaan en aan het begin van het seizoen nam het ook al een prijs in ontvangst.

De Franse Supercup was namelijk een prooi aan het begin van het Franse voetbalseizoen. De ploeg uit de hoofdstad van Frankrijk won de finale tegen EA Guingamp met 2-0. In de competitie werd Paris Saint-Germain kampioen met acht punten voorsprong op nummer twee Olympique Lyon.

In de Champions League kwam de ploeg echter niet verder dan de kwartfinale. Daarin werd na een tweeluik verloren van finalist FC Barcelona. Voor de Fransen is het volgende doel dus duidelijk; presteren in Europa.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner