02.06.2015 15:27

GAE-speler: "Stond al te juichen voor AZ"

Vlatko Lazić (l.) probeert Jop van der Linden (r.) van de bal te zetten tijdens het play-offduel Go Ahead Eagles - De Graafschap. (25-05-2015)
Vlatko Lazić (l.) probeert Jop van der Linden (r.) van de bal te zetten tijdens het play-offduel Go Ahead Eagles - De Graafschap. (25-05-2015)

Jop van der Linden degradeerde met Go Ahead Eagles naar de Jupiler League, maar de speler maakte een der mate goede indruk dat hij naar AZ Alkmaar verkast en zelfs in de Europa League kan gaan spelen. Van der Linden is blij met zijn transfer. 

De transfer was al snel beklonken. Toen Van der Linden hoorde van de interesse van de Alkmaarders was hi al snel overstag. "Ik kreeg van mijn zaakwaarnemer te horen dat AZ me super graag wilde hebben. Mooi, daar was ik direct heel blij mee. Ik zag het van begin af aan enorm zitten", zegt hij op de website van AZ. "Gezien de situatie waarin Go Ahead zat, hoopte ik zelf in de Eredivisie te kunnen blijven. En ja, dat dat dan bij AZ kan, is enorm mooi. Het is de nummer drie van Nederland. Voor mij een heel mooie stap waar ik veel zin in heb."

Met AZ gaat Van der Linden Europa in, iets wat hij ook met Go Ahead Eagles zou doen. "Absoluut! Die laatste en beslissende speelronde in de Eredivisie heb ik al staan juichen voor AZ. Ik zat die dag ziek thuis. De wedstrijd van mijn vorige club tegen Heracles ging nergens meer om, omdat Go Ahead toen al zeker was van de nacompetitie. Ik had vooral het wisselkanaal van FOX Sports aanstaan. Erg spannend. AZ stond al snel ruim voor waardoor het draaide om de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord."

Jop van der Linden had al snel besloten om te vertrekken bij Go Ahead Eagles. Bekijk HIER alle definitieve transfers tot op heden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner