03.06.2015 09:57

Excelsior strikt doelman voor twee seizoenen

Filip Kurto (l.) vliegt naar de bal en werkt deze weg voordat Adnane Tighadouini kan oppikken. (14-09-2014)
Filip Kurto (l.) vliegt naar de bal en werkt deze weg voordat Adnane Tighadouini kan oppikken. (14-09-2014)

Excelsior heeft een nieuwe doelman binnengehaald voor de komende twee seizoenen. De 23-jarige keeper Filip Kurto komt transfervrij over van degradant FC Dordrecht.

Daarmee hebben de Rotterdammers geanticipeerd op het vertrek van doelmannen Gino Coutinho en Jordy Deckers, en de blessure van Alessandro Damen. Volgens keeperstrainer Rob van Dijk heeft Excelsior met Kurto een goede vervanger gehaald.

"Gezien zijn leeftijd is hij een behoorlijk ervaren doelman. Met Roda JC en FC Dordrecht heeft hij toch al drie seizoenen ervaring in de Eredivisie, maar hij is ook iemand die nog volop door kan groeien", zegt Van Dijk over de 23-jarige Pool op de website van de Kralingers.

"Een doelman is vaak op zijn top als hij achter in de twintig is, dus wat dat betreft gaan wij er vanuit dat hij alleen maar beter kan worden. Hij is sowieso goed op de lijn, sterk in één tegen één situaties", vervolgt Van Dijk. 

"Na zijn tijd bij Roda JC en FC Dordrecht weet hij bovendien wat het is om tegen degradatie te strijden en dat kan een voordeel zijn, omdat hij weet wat er gevraagd wordt. Het zal voor ons immers weer een lastig seizoen worden, waarin we er alles aan gaan doen om in de Eredivisie te blijven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner