03.06.2015 16:17

Faber hard op weg naar NEC Nijmegen

Assistent trainer van PSV Ernest Faber (l.) op de bank naast trainer Philip Cocu (r.) (07-12-2014)
Assistent trainer van PSV Ernest Faber (l.) op de bank naast trainer Philip Cocu (r.) (07-12-2014)

Het begint er steeds meer op te lijken dat Ernest Faber gaat kiezen voor NEC Nijmegen. De huidige assistent-trainer van PSV Eindhoven staat ook in de belangstelling van Roda JC Kerkrade.

"Het ziet er positief uit", aldus zaakwaarnemer Kees Ploegsma in gesprek met Omroep Gelderland. "De onderhandelingen verlopen erg serieus want inmiddels zijn er verschillende gesprekken geweest. maar het complete plaatje moet kloppen. De financiën, de toekomstvisie, de onmogelijkheden. We moeten het dus nog wel eens worden", aldus Ploegsma over de mogelijke transfer van Faber naar NEC.

Ploegsma durft niet te zeggen of Faber de enige kandidaat is bij NEC. Mario Been werd ook genoemd als mogelijke opvolger van Ruud Brood. "Dat laat ik aan NEC. Zeker is wel dat Ernest een behoorlijke staat van dienst heeft opgebouwd. Er zijn meer clubs die interesse hebben, maar we zijn nu bezig met NEC." De Nijmegenaren werden afgelopen seizoen kampioen in de Jupiler League en spelen daardoor aankomend seizoen weer in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner