06.06.2015 16:24

Brood wil eerst wennen aan PSV: "Dat is goed"

NEC Nijmegen-trainer Ruud Brood baalt na afloop van het competitieduel Sparta Rotterdam - NEC Nijmegen (2-2). (02-11-2014)
NEC Nijmegen-trainer Ruud Brood baalt na afloop van het competitieduel Sparta Rotterdam - NEC Nijmegen (2-2). (02-11-2014)

Ruud Brood heeft uitleg gegeven over zijn contractduur bij PSV als assistent-trainer. De voormalige coach van NEC heeft in Eindhoven een contract voor een jaar getekend, wat niet lang is. 

"Het is goed om eerst aan elkaar te wennen en we bekijken of er nog een automatisch optiejaar in het contract op te nemen valt", licht Brood toe in het Eindhovens Dagblad.

"Met mijn kennis en ervaring kan ik een toevoeging voor de technische staf zijn, andersom is het voor mij de kans om op heel hoog niveau actief te zijn", gaat de oefenmeester verder. 

Bij PSV volgt Brood Faber op, die de omgekeerde weg bewandelt. Hij wordt hoofdtrainer bij NEC. Faber wilde na een periode als assistent van Phillip Cocu op eigen benen staan. In de zoektocht naar een opvolger kwam PSV uit bij Brood. "Het klinkt allemaal heel cliché, maar als een club als PSV komt ga je luisteren naar het verhaal en raak je enthousiast."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner