10.06.2015 15:31

Twente legt opvolger Castaignos langer vast

Jari Oosterwijk wint een kopduel tijdens het competitieduel Jong FC Twente - Jong Ajax. (20-04-2015)
Jari Oosterwijk wint een kopduel tijdens het competitieduel Jong FC Twente - Jong Ajax. (20-04-2015)

FC Twente heeft de opvolger van Luc Castaignos, die hoogstwaarschijnlijk gaat vertrekken, vastgelegd. Jong FC Twente-spits Jari Oosterwijk heeft een contract voor twee seizoenen getekend, met een optie voor nog een extra jaar.

Oosterwijk is ontzettend blij met zijn nieuwe verbintenis. "Het geeft mij veel vertrouwen dat ik een nieuw contract heb mogen tekenen bij FC Twente", aldus de spits op de clubsite van de Tukkers. "Een beloning voor het harde werken. Ik ben blij dat ik langer bij deze mooie club mag spelen. De laatste twee jaar heb ik als jonge speler in de Jupiler League veel ervaring opgedaan. Met name afgelopen seizoen heb ik bijna alles gespeeld en mijn doelpunten gescoord. Ik merk dat ik als speler goed gegroeid ben en vooruitgang heb geboekt."

Oosterwijk debuteerde dit seizoen zelfs voor de hoofdmacht van FC Twente. "Dat is toch altijd een officieel moment, je debuut maken in de eerste selectie en dat blijft je altijd bij. Trainer Alfred Schreuder is daar voor mij heel belangrijk in geweest. Hij heeft mij vorig seizoen mee laten trainen met het eerste elftal en mij laten proeven aan het hoogste niveau. De voorbereiding op het nieuwe seizoen zal ik volgende maand met het eerste elftal meemaken en in die periode hoop ik mij te bewijzen. De kansen die ik van de trainer krijg wil ik met beide handen aan grijpen, het geeft mij een goed gevoel dat ik in beeld ben en mij kan laten zien."

FC Twente-trainer Schreuder is ook blij met het nieuws. "Het is goed voor de club dat Jari langer aan ons verbonden blijft. Jari is een speler die de hele jeugdopleiding heeft doorlopen en afgelopen jaren naar een goed niveau is doorgegroeid. Als jonge speler heeft hij de eerste lessen van het profvoetbal in de Jupiler League ervaren en dat is hem goed afgegaan. Met name afgelopen seizoen heeft Jari zich met vijftien doelpunten prima laten gelden. Afgelopen maand maakte Jari ook deel uit van de voorselectie van Jong Oranje, een teken dat hij goed bezig is, een compliment voor hem en dat zal hem ook motiveren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner