10.06.2015 15:46

PSG-middenvelder solliciteert in Engeland

Yohan Cabaye verruilde een anderhalf seizoen geleden Newcastle United voor Paris Saint-Germain, maar zijn terugkeer naar de Franse competitie werd vooralsnog geen succes. Cabaye zoekt speeltijd.

De Franse middenvelder pendelt bij Paris Saint-Germain tussen basis en bank. In een anderhalf jaar tijd speelde Cabaye 39 competitiewedstrijden namens de Franse kampioen, waarvan 22 keer als basisklant. Cabaye wil echter meer. In zijn tijd bij Newcastle United had hij onder trainer Alan Pardew vrijwel altijd een basisplaats. In tweeënhalf jaar bij 'The Magpies' kwam Cabaye tot 79 competitieduels. 76 keer begon hij in Engeland in de basis.

Cabaye ziet daardoor een hernieuwde samenwerking met coach Pardew wel zitten. Pardew verruilde tijdens het afgelopen seizoen Newcastle United voor zijn oude liefde Crystal Palace. "Het ging goed onder Pardew", vertelt Cabaye aan Sky Sports. "Als ik de kans krijg, dan zou ik met een veel plezier weer onder hem voetballen. Ik heb genoten van mijn tijd met hem en hij is een geweldige trainer", vervolgt Cabaye, die meer speeltijd wil bij Paris Saint-Germain. "Ik zit in een lastige situatie, waarin ik te weinig speeltijd krijg. Het belangrijkste is nu dat ik goed ga nadenken en de juiste beslissing maak. De toekomst zal het uitwijzen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner