10.06.2015 20:05

Fout van Ajax: "Ze dachten dat ik ouder was"

Vincent Vermeij (l.) en Caner Çavlan (r.) poseren met de Gouden Stier na afloop van het promotie/degradatieduel FC Volendam - De Graafschap. (31-05-2015)
Vincent Vermeij (l.) en Caner Çavlan (r.) poseren met de Gouden Stier na afloop van het promotie/degradatieduel FC Volendam - De Graafschap. (31-05-2015)

In 2012 vertrok De Graafschap-speler Vincent Vermij van HSV De Zuidvogels naar Ajax. De Amsterdammers maakten een kleine fout, waardoor hij een tijd als amateur speelde.

Vermeij vertelt tegen Voetbal International hoe hij in eerste instantie bij Ajax terecht is gekomen. "Van kinds af aan speelde ik voor Zuidvogels. Ik heb twee jaar -vanaf mijn dertiende- in Almere gespeeld, toen de club nog FC Omniworld heette. Daarna ben ik teruggegaan naar Zuidvogels, totdat Ajax me op mijn zeventiende scoutte."

Had Ajax op dat moment zijn huiswerk goed gedaan dan had het wellicht meer uit het talent van Vermeij kunnen halen. "Eigenlijk was ik voor de amateurtak gehaald, ze dachten dat ik ouder was. Toen bleek dat ik nog maar zeventien was, heb ik in de A2 en later in de A1 gespeeld. De Graafschap bood me de kans in het betaalde voetbal", aldus Vermeij. Een gouden greep van De Graafschap. In de play-offs was het uitgerekend Vermeij die de Superboeren naar de Eredivisie schoot. 

Vermeij kijkt al uit naar het eerste duel op het hoogste niveau van Nederland. "Ik kijk ernaar uit. Ik hoorde dat we waarschijnlijk beginnen met een uitwedstrijd in De Kuip. Op 9 augustus, mijn verjaardag. Een mooi cadeau. In De Kuip, dat doe wel iets met je. Niet beangstigend, maar wel overweldigend, denk ik."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner