10.06.2015 21:56

Van Basten wil logische en nieuwe regel

Marco van Basten is van mening dat de regels in het voetbal aangepast moeten worden. Hij doelt dan vooral op de situatie waarbij een verlenging van toepassing is. Hij zou dan graag extra wissels willen zien.

De ex-topspits zegt dat tegen Voetbal International en neemt daarbij Feyenoord als voorbeeld. "Giovanni van Bronckhorst had bij zijn debuut in de play-offs tegen sc Heerenveen al drie keer gewisseld toen Luke Wilkshire inviel en een minuut later alweer om een wissel vroeg. Feyenoord had op dat moment nog aan één doelpunt genoeg om door te gaan, dus de belangen waren groot in de verlenging."

"'In de slotfase van die verlenging strompelde ook Sven van Beek nog naar de kant, waardoor Feyenoord de wedstrijd met negen man moest afmaken. Dat is zonde. Des te meer reden om te zeggen: we staan vijf wissels toe in plaats van drie. Je speelt een derde van de tijd langer. In negentig minuten mag je drie spelers vervangen. Zou het niet logisch zijn om daar twee wisselmogelijkheden aan toe te voegen? Dan kan er tenminste nog gevoetbald worden. Want daar is het mij om te doen; dat voetbal als kijkspel interessant en attractief blijft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner