13.06.2015 09:12

'Ajax wijst een ruildeal rondom Sigþórsson af'

Jordy Clasie (l.) geeft Kolbeinn Sigþórsson nauwelijks ruimte om de bal aan te nemen tijdens De Klassieker in Amsterdam. (25-01-2015)
Jordy Clasie (l.) geeft Kolbeinn Sigþórsson nauwelijks ruimte om de bal aan te nemen tijdens De Klassieker in Amsterdam. (25-01-2015)

Ajax had makkelijk zaken kunnen doen met Real Sociedad, maar de Amsterdammers wezen een ruildeal met de club af. De Spaanse club uit de Primera División wilde een speler ruilen met Kolbeinn Sigþórsson, maar dat weigerde de nummer twee uit de Eredivisie.

Dit meldt De Telegraaf zaterdagochtend. Sigþórsson mag al langer vertrekken bij Ajax, maar kon in de voorgaande seizoenen geen nieuwe club vinden. Aangezien het contract van de IJslander, die vrijdag nog trefzeker was voor zijn land in de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap 2016, loopt af in medio 2016.

Volgens de principes van Ajax moet een speler met een éénjarig contract verlengen of vertrekken. Aangezien Ajax niet wil verlengen, is een transfer de enige optie voor Sigþórsson, die sinds 2011 in het shirt van Ajax voetbalt. De spits werd geplaagd door blessures en kwam alleen in het seizoen 2013/2014 in de buurt van een volledig seizoen in de Eredivisie. Toentertijd speelde de IJslander dertig wedstrijden.

Welke speler Real Sociedad wilde ruilen voor Sigþórsson is niet bekend. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner