13.06.2015 09:59

FC Utrecht: "Zware, maar uitdagende start"

Sébastien Haller (m.) bedankt Yassin Ayoub (l.) voor zijn assist tijdens het competitieduel Go Ahead Eagles - FC Utrecht. (25-04-2015)
Sébastien Haller (m.) bedankt Yassin Ayoub (l.) voor zijn assist tijdens het competitieduel Go Ahead Eagles - FC Utrecht. (25-04-2015)

Afgelopen week werd de eerste conceptversie van de Eredivisie gepubliceerd. Alle wedstrijden werden daarin van een datum voorzien, waardoor de ploegen weten waar ze aan toe zijn. FC Utrecht is in ieder geval tevreden met de planning van de KNVB.

De ploeg uit de Domstad speelt in de eerste vijf wedstrijden drie keer een thuiswedstrijd en treft Feyenoord, sc Heerenveen, ADO Den Haag, FC Groningen en Vitesse. Een pittige opening, wat de Eredivisionist dan ook wel beseft.

"Vanuit sportief oogpunt bezien staat ons een zware, uitdagende start te wachten", beschikt algemeen directeur Wilco van Schaik zich op de clubwebsite van FC Utrecht. Toch zul je de directeur niet horen klagen. "Tevredenheid overheerst bij mij na het doornemen van de conceptversie van het speelschema voor het nieuwe seizoen."

"Ons publiek heeft een voorkeur voor thuiswedstrijden op zondagmiddag. Daar hebben we er nu twaalf van toegewezen gekregen", zo legt Van Schaik zijn tevreden gevoel uit. "Drie partijen op zaterdagavond; ook dat is mooi. Zaterdagavonden in Stadion Galgenwaard zijn sfeervol."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner