17.06.2015 11:02

Geen vakantie Twente-speler: "Soms heerlijk"

Sonny Stevens moet zwaar geblesseerd van het veld tijdens de wedstrijd in de halve finale van de KNVB beker van FC Twente tegen PEC Zwolle. (07-04-2015)
Sonny Stevens moet zwaar geblesseerd van het veld tijdens de wedstrijd in de halve finale van de KNVB beker van FC Twente tegen PEC Zwolle. (07-04-2015)

Een vakantie zit er deze zomer niet in voor Sonny Stevens. De doelverdediger van FC Twente raakte afgelopen seizoen zwaar geblesseerd aan zijn knie en doet er alles aan weer fit te worden. Het krachthonk op het trainingscomplex is deze dagen dan ook zijn thuisbasis.

"De hele zomer ben ik hier in Hengelo om te trainen", vertelt de keeper op de officiële website van de Tukkers. "Heel eenzaam is het niet, ik kan het goed vinden met sportfysiotherapeut Ralph Speerstra. Over anderhalve week komen de jongens weer terug. Dan is het wel fijn om weer wat bedrijvigheid om je heen te hebben en het teamgevoel weer te hebben, maar soms is het ook heerlijk om alleen te zijn."

Door een botsing tijdens de halve finale van de KNVB beker tegen PEC Zwolle scheurde Stevens zijn achterste kruisband in zijn rechterknie af. "Als je dat te horen krijgt is dat een shock. De eerste paar dagen ben je daar stuk van, maar ik ben wel iemand die snel overstapt op het positieve. De schouders eronder en er tegenaan gaan."

Na overleg met de medische staf besloot Stevens geen vakantie te houden. "Negen weken geleden ben ik geopereerd en in de eerste periode van de revalidatie valt er veel winst te halen. Dan maar even geen vakantie", legt de goalie uit. "Ik wilde het revalideren zo snel mogelijk oppakken. Ik heb nu een brace om de knie die ik in de buigstand mag doen, in de eerste weken had ik een brace om waarmee ik mijn been alleen maar gestrekt kon houden. Dit is wel wat makkelijker en tijdens het trainen kan ik nu ook meer doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner