18.06.2015 11:17

Nederlandse assistent baalt van Genk

Hans Visser bekijkt op zijn papiertje wat er op het programma staat tijdens de training van Genk. (08-01-2015)
Hans Visser bekijkt op zijn papiertje wat er op het programma staat tijdens de training van Genk. (08-01-2015)

Hans Visser is teleurgesteld. De Nederlandse assistent-trainer van Racing Genk werd onlangs na het aanstellen van Peter Maes op straat gezet. De nieuwe oefenmeester neemt namelijk zijn eigen technische staf mee.

"Na acht jaar trouwe dienst valt dit rauw op mijn dak", vertelt Visser aan Voetbal International. "Tot voor kort hanteerde Genk jarenlang het beleid dat de nieuwe hoofdtrainer bereid moet zijn te werken met de zittende technische staf, waarin de club veel vertrouwen heeft. Naast Guy Martens en ik hoorde ook Pierre Denier daarbij. Daar is nu van afgeweken."

"Vooral het moment is zeer ongelukkig", vervolgt de Nederlander zijn verhaal. "Als de club dit drie maanden eerder laten had weten, dan hadden we nog op zoek gekund naar een andere werkgever. Maar zo ongeveer iedereen is wel voorzien, de meeste teams beginnen over ruim een week al aan de voorbereiding."

"En naar de achtergronden van het besluit blijft het een beetje gissen. Ik bedoel, keeperstrainer Martens heeft 22 jaar bij Genk gewerkt, onder zijn leiding zijn Thibaut Courtois, Logan Bailly en Sinan Bolat uitgegroeid tot gerenommeerde (top)keepers. Dat hij weg moet, is helemáál raar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner