18.06.2015 14:18

Feyenoorder verkiest Eerste Divisie boven PEC

Het stadion De Kuip van Feyenoord is volledig uitverkocht voor Feyenoord-PEC Zwolle in de Eredivisie. (01-11-14)
Het stadion De Kuip van Feyenoord is volledig uitverkocht voor Feyenoord-PEC Zwolle in de Eredivisie. (01-11-14)

Feyenoord-jeugdspeler Gilberto da Silva maakt een opvallende carrièreswitch. De negentienjarige aanvaller gaat liever in de Eerste Divisie spelen dan in de Eredivisie. 

Da Silva zal snel een contract tekenen bij Almere City FC. Die club wint daarmee de strijd van eredivisionisten PEC Zwolle en NEC. "De plannen van Almere City spraken Gilberto, op sportief gebied, het meeste aan", verduidelijkt zijn zaakwaarnemer Menno Groenveld tegen FR12.nl.

"Onder andere het feit dat hij één van de twee spitsen in het eerste elftal zal worden. De plannen van PEC Zwolle en NEC waren ook goed, maar de keuze viel uiteindelijk op Almere City. De club oogt zeer professioneel en er heerst een goed topsportklimaat. Ook over trainer Grim is Gilberto erg enthousiast", aldus Groenveld. 

Almere City eindigde in het voorbije seizoen tiende in de Jupiler League. Door een periodetitel speelde de club in de eerste ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Daarin was De Graafschap, de latere promovendus, over twee wedstrijden te sterk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner