19.06.2015 10:36

Clubicoon vertrekt: "Respectloos van Twente"

Jeroen Heubach van FC Twente verlaat in een Europees duel het veld van Steaua Boekarest. (17-12-2009)
Jeroen Heubach van FC Twente verlaat in een Europees duel het veld van Steaua Boekarest. (17-12-2009)

Clubicoon Jeroen Heubach (40) is niet te spreken over de handelswijze van FC Twente. De jeugdtrainer moet vertrekken bij de Tukkers, waarmee er na ruim 22 jaar een einde komt aan de samenwerking.

FC Twente maakte dat donderdag kenbaar aan Heubach. "En dat doet verschikkelijk veel pijn", zegt Heubach tegen TC/Tubantia. Heubach was samen met Paul Bosvelt trainer van de B-jeugd. 

De handelswijze van FC Twente doet Heubach het meeste pijn. "Ik heb voor 1 april, zoals dat wettelijk hoort, mijn ontslagbrief gekregen, omdat mijn contact afloopt. Daar is toen bij verteld dat ze er zo snel mogelijk op zouden terugkomen."

Hij vervolgt: "Maar vervolgens heb ik nooit meer iets gehoord. En dan vertellen ze nu pas, halverwege juni met de vakantie voor de deur, in een gesprek van een paar minuten dat ik ontslagen ben. Dat vind ik respectloos na al die jaren. Bijna alles is bezet, waar kun je als trainer nu nog terecht?"

Door de belabberde financiële situatie moet FC Twente bezuinigen. Het inkrimpen van de technische staf hoort daar ook bij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner