19.06.2015 12:17

"Streppel had bij Willem II belang bij back"

Jurgen Streppel geeft zijn tactische oplossingen verbaal door aan zijn manschappen tijdens FC Twente - Willem II. (21-12-2014)
Jurgen Streppel geeft zijn tactische oplossingen verbaal door aan zijn manschappen tijdens FC Twente - Willem II. (21-12-2014)

Een beetje per toeval mag Nicky Kuiper een contract bij Willem II afdwingen. Via Tim Cornelisse mag de verdediger zich bewijzen in Tilburg. 

"Ik was bij de afscheidswedstrijd van Tim Cornelisse in Tilburg, een paar weken geleden", zegt Kuiper in de kranten van De Persgroep. "Willem II-trainer Jurgen Streppel kwam op een gegeven moment naast me zitten en zei, min of meer gekscherend: 'Wij kunnen nog wel een linksback gebruiken'. Ik reageerde positief en zag het wel zitten."

Daarom mag de 26-jarige Kuiper zich in de voorbereiding laten zien aan Streppel in de hoop een contract te krijgen. "We beginnen maandag al. Voor mij is dat alleen maar prettig. Ik wil laten zien dat ik het niveau nog aankan. Ik speel niet meer op de rem. Dat heb ik nooit gedaan, daar schiet je niets mee op."

Kuiper stond altijd te boek als een talent. Daarom pikte FC Twente hem in 2009 ook op bij Vitesse, maar door blessures heeft hij de hoge verwachtingen nooit waar kunnen maken en zit de speler op het moment zonder club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner