20.06.2015 14:29

RSC Anderlecht in juli 2019 naar nieuw stadion

Het Constant Vanden Stock Stadion in Anderlecht, op de avond van de Champions League-wedstrijd Anderlecht - Arsenal. (22-10-2014)
Het Constant Vanden Stock Stadion in Anderlecht, op de avond van de Champions League-wedstrijd Anderlecht - Arsenal. (22-10-2014)

De fans zullen nog even geduld moeten hebben, maar de officiële plannen voor het nieuwe stadion van RSC Anderlecht zijn klaar. De Belgische topploeg moet in het seizoen 2019/2020 een gloednieuw stadion betreden, waarbij de capaciteit ten opzichte van het heden wordt verdubbeld.

Anderlecht speelt nu nog in het Constant Vanden Stock, wat plaats biedt aan een kleine 30.000 toeschouwers. Het nieuwe stadion, dat het Eurostadium gaat heten, krijgt een capaciteit van 60.000. De clubleiding van de Belgische ploeg verwacht niet dat het stadion in één keer uitverkocht gaat worden, maar heeft hoop op een goede vulling.

"Het nieuwe stadion zal comfort bieden aan al onze supporters. We zullen spelen voor 45.000 toeschouwers. Op enkele voorwaarden na, ben ik verheugd dat het nieuwe stadion nu heel concreet wordt", vertelt Roger Vanden Stock, voorzitter van Anderlecht en toevallig genoeg ook de zoon van Constant Vanden Stock, de man naar wie het stadion van de club vernoemd is.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner