20.06.2015 16:20

Krol blijft in Afrika: "Het blijft me aanspreken"

Ruud Krol staat als interim-trainer voor de groep van Ajax tijdens de wedstrijd Roda JC - Ajax. (27-02-2005)
Ruud Krol staat als interim-trainer voor de groep van Ajax tijdens de wedstrijd Roda JC - Ajax. (27-02-2005)

Sinds 2007 is Ruud Krol actief als trainer in Afrika. De Nederlandse oud-voetballer van onder andere Ajax en SSC Napoli plakt er echter weer wat extra jaartjes bij aan. Hij gaat in Marokko aan de slag bij Raja Casablanca.

"De temperaturen, de culturen en mentaliteit blijven me aanspreken. Net als het avontuur. Nu wordt het Marokko. Weer een nieuw land, ik ben heel benieuwd", vertelt de 66-jarige Krol aan het Algemeen Dagblad. "Ik kijk vooruit. De club is achtste geworden en wil weer om het kampioenschap spelen. Dat past bij mijn ambities", vertelt de oud-international over zijn nieuwe werkgever.

In totaal wordt de ploeg in Marokko zijn zesde club die hij traint in Afrika. Daarnaast was hij ook kort bondscoach van Tunesië en Egypte. Krol heeft in ieder geval zin in zijn Marokkaanse avontuur, ook als de eerste training, et bijzondere aanvangstijd, wat anders zal verlopen. "Om tien uur 's avonds. Dat is vanwege de Ramadan die nu net is ingegaan. Dan moeten we dus wat omgooien, maar dat is geen probleem. Dat hoort erbij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner