22.06.2015 20:28

Trainer Reiziger geïnspireerd door Van Gaal

Micheal Reiziger als assistent van Oranje onder 17 voor de wedstrijd tegen Servië. (22-10-14)
Micheal Reiziger als assistent van Oranje onder 17 voor de wedstrijd tegen Servië. (22-10-14)

Michael Reiziger timmert aan de weg als trainer en doet dat momenteel als assistent bij Sparta Rotterdam. De voormalig verdediger vertelt dat zijn oude trainer Louis van Gaal voor hem een inspiratiebron is.

Van Gaal en Reiziger werkten met elkaar bij AFC Ajax en later bij FC Barcelona. Reiziger kent de trainingsmethode van Louis van Gaal erg goed. "Ik moet leren hoe je een eerste elftal moet begeleiden", zegt Reiziger tegen Goal. "Mijn doel bij Sparta is om erg veel te leren en uiteindelijk hoofdtrainer te worden. Ik maak natuurlijk gebruik van de lessen die ik van Louis van Gaal heb geleerd. Hij heeft me enorm geïnspireerd. Hij laat zien dat je met hard werken, goede scouting en een goede planning spelers beter kan maken."

"Als een speler ben je klaar wanneer je van het veld af stapt, maar als trainer ben je 24 uur per dag bezig met jouw baan", aldus Reiziger. De back kent een rijke carrière, maar is niet te beroerd om in de Eerste Divisie te starten als trainer. "Ik doe het voor de liefde voor het voetbal. Voetbal zit in mijn bloed. Ik hou van de geur van het gras, hou ervan om als team ergens naar toe te werken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner