25.06.2015 20:28

PEC wacht met verbouwing IJsseldeltastadion

De thuisbasis van PEC Zwolle is het IJsseldeltastadion.
De thuisbasis van PEC Zwolle is het IJsseldeltastadion.

Een eventuele verbouwing van het IJsseldeltastadion is voorlopig van de baan. PEC Zwolle wil het stadion uitbreiden, maar vanwege financiële onzekerheid is een definitief besluit uitgesteld tot na de zomervakantie.

De huidige capaciteit van het stadion van de Eredivisionist bedraagt 12.500 toeschouwers en de Zwolse formatie ziet dat aantal graag stijgen naar 15.000. Het stadion zit regelmatig tot de nok toe vol, waardoor PEC Zwolle flinke winst kan boeken via het vergroten van de capaciteit van het IJsseldeltastadion.

"We zitten met een dilemma", vertelt  voorzitter Adriaan Visser aan De Stentor. "Enerzijds willen we weer wat vet op de botten kweken en anderzijds willen we graag vooruit met de club. Het besluit over uitbreiding van het stadion hebben we uitgesteld tot na de zomervakantie. In augustus nemen we een definitief besluit. Gaan we uitbreiden, dan moet dat liefst zo snel mogelijk gebeuren."

PEC Zwolle speelde aan het begin van het vorige seizoen nog in de voorronde van de Europa League en stond afgelopen seizoen ook in de finale van de KNVB beker. De ploeg heeft echter financiële problemen, waardoor het niet zomaar geld kan uitgeven aan de verbouwing van het stadion. De club staat onder toezicht van de KNVB en zal goedkeuring nodig hebben voor het plan. Afgelopen week werd bekend dat PEC Zwolle al groen licht kreeg rondom de vergunningen van de verbouwing.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner