27.06.2015 14:54

Koch: "PSV had het ook anders kunnen doen"

Voor Menno Koch begint het nieuwe seizoen pas in december. De speler heeft een zware knieblessure en revalideert daar momenteel van. Toch voelt hij vertrouwen van PSV.

In maart raakte Koch geblesseerd aan zijn knie en lijkt pas in december fit genoeg te zijn om weer wedstrijden te spelen. "Ondanks mijn blessure hebben Toon Gerbrands en Marcel Brands me alle vertrouwen gegeven", zegt de speler tegen Eindhovens Dagblad. "Dat is bijzonder. Ze hadden het anders kunnen doen, maar hielden hun woord en gaven me een net contract. Ik moet nu terugknokken om er straks weer te staan. Het is lekker om in ieder geval alweer te kunnen sporten. Fietsen kon al twee dagen na de blessure. Nog even wachten en dan begint de looptraining weer."

Het afgelopen seizoen speelde Koch op huurbasis bij NAC Breda. Hij speelde voor die club negen competitieduels totdat hij geblesseerd raakte. Het vertrouwen doet Koch echter goed. De speler wordt in het regionale blad omschreven als de ideale schoonzoon, maar Koch laat merken zeker van zich af te kunnen buiten.

"Bij PSV speelde ik jaren in hetzelfde team als Memphis Depay. Meestal was ik aanvoerder, maar Memphis was ook een seizoen captain in de C-jeugd. We hadden best discussies en dat is logisch, omdat we andere types zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner