29.06.2015 10:18

PSV-aanwinst : "Zo'n type ben ik niet"

Onder druk van Nicolas Isimat-Mirin (m.) haalt Glynor Plet (l.) de bal uit naar het middenveld tijdens Go Ahead Eagles - PSV. (07-03-2015)
Onder druk van Nicolas Isimat-Mirin (m.) haalt Glynor Plet (l.) de bal uit naar het middenveld tijdens Go Ahead Eagles - PSV. (07-03-2015)

Nicolas Isimat-Mirin begrijpt nog steeds niet waarom AS Monaco hem in 2014 overnam van Valenciennes. De kersverse aanwinst van PSV kreeg in de prinselijke stad nooit de kans om zich in de kijker te spelen.

"Ik vraag me soms af waarom Monaco me gehaald heeft", vertelt de centrumverdediger tegenover L'Equipe. "Onder Claudio Ranieri speelde ik een paar competitiewedstrijden in het voorjaar van 2014 en kreeg ik speeltijd in de Coupe de France. Voor de halve finale van het bekertoernooi veranderde hij zijn team weer. Toen had ik verhaal moeten halen, maar zo'n type ben ik niet." Pas in de vijftiende competitiewedstrijd debuteerde de verdediger in de Ligue 1 voor AS Monaco.

Na een teleurstellend debuutseizoen stond Isimat-Mirin vorige zomer open voor een vertrek. "Ik deed de hele voorbereiding mee, maar ik wist dat ik geen goede papieren voor een basisplaats had", legt hij uit. De Fransman werd uitgeleend aan PSV en kwam in Eindhoven tot 24 officiële optredens. Die huurperiode leverde de 23-jarige verdediger een definitieve overstap naar de Eredivisie op, waar hij een contract tekende tot medio 2019. PSV betaalde naar verluidt zo'n drie miljoen euro.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner