30.06.2015 14:25

Duplan verlaat Utrecht met pijn in het hart

Édouard Duplan tekende maandag een contract voor drie jaar bij ADO Den Haag en verraste daarmee diverse mensen. Duplan verlaat FC Utrecht echter met pijn in zijn hart. 

"Voor mij was het nu wel het juiste moment om FC Utrecht te verlaten", zegt Duplan tegen Voetbal International. "Maar het was niet gemakkelijk, dit was de moeilijkste beslissing uit mijn leven. Er kwamen veel emoties bij kijken. FC Utrecht zit in mijn hart, ik had een brok in mijn keel toen ik de clubleiding moest vertellen dat ik zou vertrekken."

Bij ADO Den Haag hoopt Duplan een steentje bij te dragen aan de groei van de club. "De ambities spreken mij aan", zei hij eerder. De inmiddels 32-jarige Fransman wilde op dit moment vertrekken bij de club, aangezien hij op een trotse manier afscheid wilde nemen van de Domstedelingen. "Ik wilde door de voordeur vertrekken, op een moment dat alle partijen vol trots aan elkaar denken. Nu is dat het geval."

In het verleden speelde Duplan voor SC Coisy-le-Roi en kwam via ES Viry-Chatillon en Clermont Foot in 2006 bij RBC Roosendaal terecht. Daarna zou hij drie jaar lang bij Sparta Rotterdam spelen om in 2010 de overstap te maken naar FC Utrecht. Zijn verbintenis liep deze maand af, waardoor hij de overstap naar ADO Den Haag transfervrij kan maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner