30.06.2015 15:44

Van der Linden: "Er is hier meer mogelijk"

Jop van der Linden (l.) moet zich strekken, maar hij weet een schot van Bertrand Traoré (m.) te blokken. (21-03-2015)
Jop van der Linden (l.) moet zich strekken, maar hij weet een schot van Bertrand Traoré (m.) te blokken. (21-03-2015)

Jop van der Linden geniet van de eerste dagen bij zijn nieuwe club AZ Alkmaar. De verdediger kwam over van Go Ahead Eagles en merkt veel verschil tussen zijn oude club en zijn nieuwe.

"Er zijn een hoop talenten, goede, jonge jongens. Het tempo is lekker. Het gaat allemaal iets sneller dan ik gewend was, maar daar ben ik klaar voor", zegt hij op de website van AZ. "Als het goed is, is er een verschil tussen de onderkant van de Eredivisie en de bovenkant. Dat heb ik de eerste dagen wel gemerkt. Zoals ik al zei, doen we veel met de bal. Ik verzorg graag de opbouw, het voetballende gedeelte, en dat kan hier."

Vanaf 2012 speelde Van der Linden bij Go Ahead en was na drie jaar bij die club toe aan een nieuwe stap. De keuze viel op AZ. "Het bevalt me hartstikke goed. We zijn goed begonnen: lekker alles met de bal. Ik merk dat er hier iets meer mogelijk is. Deze club is groter dan Go Ahead Eagles. En ik ben al helemaal gesetteld wat wonen betreft. Dat geeft ook wel een stukje rust. Het is fijn dat ik voor de seizoenstart kon verhuizen. M’n eerste dagen hier zijn positief."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner