01.07.2015 20:40

Groningen-duo in de zetel: "Allebei niet erg"

Micheal de Leeuw viert zijn goal tegen NAC Breda(17-5-2015)
Micheal de Leeuw viert zijn goal tegen NAC Breda(17-5-2015)

Michael de Leeuw en Eric Botteghin weten nog niet zeker of zij het komende seizoen het shirt van FC Groningen verdedigen. Beide spelers hebben nog een eenjarig contract, maar hoeven zelf niet per se weg.

Zowel de aanvaller als de verdediger is in het bezit van een contract dat loopt tot en met medio 2016. Dat zou betekenen dat als FC Groningen nog wat aan ze wil verdienen, zij deze zomer verkocht moeten worden. Het tweetal heeft er echter geen enkel probleem mee om alsnog een extra jaar te blijven.

Botteghin schets dat hij in de meest ideale situatie zit. "Ik heb een goed seizoen gespeeld, dus ik verwacht dat er wel interesse komt. En anders blijf ik bij FC Groningen, speel ik Europees voetbal en ben ik na het seizoen transfervrij", zegt hij tegen Voetbal International.

Michael de Leeuw zit in de exact dezelfde situatie en is het eens met zijn collega-verdediger. "Het is een enorme luxepositie. De club heeft mij nog geen aanbieding gedaan en ik denk niet dat ze mij transfervrij laten vertrekken. Een vertrek ligt dan voor de hand. Ik heb ook de toezegging van FC Groningen dat ze mee zullen werken als er iets goed voorbijkomt. Maar als er niks moois komt, dan blijf ik gewoon. Europees voetbal spelen is geen straf. En een transfervrije status is daarna ook prima."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner