01.07.2015 21:53

Gudelj: "Klopt niet wat Van Hooijdonk zegt"

Nemanja Gudelj kent een relatief rustige eerste training met Ajax. De Amsterdammers hadden een bosloop gepland, waardoor de voetbalkwaliteiten van Gudelj nog niet werden getest.
Nemanja Gudelj kent een relatief rustige eerste training met Ajax. De Amsterdammers hadden een bosloop gepland, waardoor de voetbalkwaliteiten van Gudelj nog niet werden getest.

Nemanja Gudelj gaat tegen Pierre van Hooijdonk in. De boomlange spits beweerde dat Vlado Lemic, de zaakwaarnemer van de familie Gudelj, matige spelers naar NAC Breda bracht via de vader van Gudelj.

Nebojša Gudelj is de vader van Nemanja Gudelj en zij zaten samen bij NAC. Vanaf 2010 was Gudelj senior actief bij NAC. Eerst als jeugdtrainer en vanaf 2012 (tot en met 2014) als hoofdtrainer. Volgens Van Hooijdonk was dat een uitgelezen mogelijkheid voor Lemic om enkele spelers te stallen. De oud-topspits suggereerde daarmee dat Gudelj en Lemic daarin nauw samenwerkten. "Dat heb ik meegekregen, ja", countert Nemanja Gudelj tegen Voetbal International.

"Ten eerste: Van Hooijdonk suggereerde ook dat we Dragi (het broertje van Nemanja, red.) en mijn vader hebben opgedrongen aan Ajax. Dat is onzin. De clubleiding kwam zelf met dit voorstel. Wat de eerdere situatie bij NAC betreft, vind ik het jammer dat mensen oordelen zonder de feiten te kennen. Dat is wat Pierre heeft gedaan. Het klopt niet wat hij zegt."

Gudelj maakt het eigenlijk niet uit wat andere mensen van de relatie met Lemic en zijn familie vinden."Ik kan vooral oordelen over mijn eigen band met Lemic en die is zeer hecht. Vlado is niet alleen mijn zaakwaarnemer, ik zie hem als een tweede vader. Hoe anderen over onze banden met hem denken, moeten ze zelf weten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner