02.07.2015 09:21

Klinsmann pakt Dempsey aanvoerdersband af

De Amerikaanse bondscoach Jürgen Klinsmann heeft Clint Dempsey de aanvoerdersband bij de nationale ploeg afgepakt. De 32-jarige aanvaller raakte afgelopen maand in opspraak, omdat hij tijdens een bekerwedstrijd in een boze bui het notitieblokje van de scheidsrechter verscheurde.

Dat leverde Dempsey de rode kaart op en een schorsing van drie wedstrijden. Bovendien mag de 112-voudig international (veertig doelpunten) de komende twee jaar voor zijn club Seattle Sounders niet spelen in het Amerikaanse bekertoernooi.

Klinsmann kon het gedrag van Dempsey ook niet onbestraft laten en besloot de aanvoerdersband over te dragen aan Michael Bradley. De oud-speler van sc Heerenveen zal 'Team USA' zodoende aanvoeren tijdens het toernooi om de Gold Cup. "We hebben Clint hard nodig, maar willen dat hij zich alleen focust op zijn spel en het maken van doelpunten", zei de Duitse trainer. "Hopelijk is hij door deze maatregel vrij in zijn hoofd." AZ-spits Aron Jóhannsson maakt ook deel uit van de Amerikaanse selectie voor de Gold Cup.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner