04.07.2015 16:15

Başaçıkoğlu gaat voor basisplek bij Feyenoord

Samen met mede-invaller Bilal Başaçıkoğlu (l.) viert Ruben Schaken (r.) zijn 2-0 in het duel tussen Feyenoord en FC Dordrecht. (22-11-2014)
Samen met mede-invaller Bilal Başaçıkoğlu (l.) viert Ruben Schaken (r.) zijn 2-0 in het duel tussen Feyenoord en FC Dordrecht. (22-11-2014)

Bilal Başaçıkoğlu kwam aan het begin van het vorige seizoen bij Feyenoord, maar kon weinig indruk maken in zijn eerste jaar in Rotterdam. Het nieuwe seizoen is echter begonnen en de aanvaller hoopt op een nieuwe kans als basisspeler.

De flankspeler kwam tot achttien wedstrijden in zijn eerste voetbaljaar bij Feyenoord, waarvan slechts elf wedstrijden in de Eredivisie werden afgewerkt. Başaçıkoğlu kreeg speeltijd in de eerste oefenwedstrijd van Feyenoord en wist meteen weer het net te vinden. De rechtsbuiten hoopt trainer Giovanni van Bronckhorst te kunnen overtuigen.

"Mijn doel? Een vaste basisplaats veroveren", is de aanvaller heel stellig op de clubwebsite van Feyenoord. "Tijdens de vakantie heb ik veel voor mezelf getraind, vooral op mijn traptechniek. Ik heb een ballenzak van Feyenoord meegenomen en ben regelmatig het veld op gegaan om zoveel mogelijk op doel te schieten", legt Başaçıkoğlu zijn motivatie uit. 

Feyenoord start het nieuwe seizoen met een competitiewedstrijd tegen FC Utrecht op 8 augustus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner