05.07.2015 09:15

Fraser gunt testspeler langere proefperiode

Henk Fraser staat voor het eerst in de voorbereiding voor de groep van ADO Den Haag. De Residentieclub werkt de eerste training af in het eigen stadion. (26-06-2015)
Henk Fraser staat voor het eerst in de voorbereiding voor de groep van ADO Den Haag. De Residentieclub werkt de eerste training af in het eigen stadion. (26-06-2015)

Om de selectie van Braziliaans sambavoetbal te voorzien, heeft ADO Den Haag de pijlen gericht op de transfervrije Ayrton Pinheiro Victor. De Braziliaan werkt een stage af bij de Eredivisionist en krijgt langer de tijd om zich te bewijzen.

Oorspronkelijk mocht Ayrton zich bewijzen in de eerste oefenwedstrijd van ADO Den Haag, tegen Laakkwartier. De Residentieclub won met 1-12 en de testspeler was goed voor twee doelpunten. Ayrton is een middenvelder die voorheen onder contract stond bij União Madeira, een club op het tweede niveau in Portugal.

Henk Fraser wil de Braziliaan echter ook in actie zien tijdens de tweede oefenwedstrijd van ADO Den Haag, aankomende woensdag tegen SVV Scheveningen. Voor de club zou het de derde aankoop van het seizoen kunnen worden. Een paar maanden geleden werd al bekend dat Ludcinio Marengo overkwam van FC Volendam en deze week maakte Édouard Duplan de overstap van FC Utrecht naar ADO Den Haag.

Sem de Wit en Giovanni  Korte keerden terug van verhuurperiodes, waardoor ADO Den Haag vijf nieuwe gezichten, inclusief testspeler Ayrton, ontving op de eerste training. Voor het volledige transferoverzicht van ADO Den Haag kun je hier terecht. Een volledig overzicht van de transfers in de Eredivisie vind je op deze link.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner