08.07.2015 12:07

Nieuw systeem bij FC Utrecht: "Even wennen"

Mark van der Maarel (l.) van FC Utrecht en Go Ahead Eagles-aanvaller Lesly de Sa strijden om de bal. (25-04-2015)
Mark van der Maarel (l.) van FC Utrecht en Go Ahead Eagles-aanvaller Lesly de Sa strijden om de bal. (25-04-2015)

Mark van der Maarel leert met FC Utrecht een nieuw systeem. Dat heeft wat tijd nodig, maar gaat steeds beter.

Onder leiding van nieuwe trainer Erik ten Hag maakte verdediger Van der Maarel dinsdag in het oefenduel met Achilles'29 (3-0 winst) deel uit van een centraal blok van drie. In de eerste helft was hij de meest rechtse verdediger.

"Even wennen, een nieuw systeem. We hebben het getraind en je speelt het op basis van de spelers die we hebben. Het is goed om meerdere systemen onder de knie te hebben als ploeg", zegt de speler op de website van FC Utrecht. "De paralellen naar het Nederlands Elftal van het WK in 2014 zijn snel getrokken als je naar dit systeem kijkt", vervolgt hij. "Het vergt wat oefening, maar daar is de voorbereiding ook voor."

"Hoe het mij zelf verging? Ik heb vroeger centraal achterin gespeeld, dus die rol ken ik. Voor tegenstanders is deze speelwijze lastig te bestrijden. Voor ons vergt het veel tactische discipline." Na de 3-0 oefenzege op Achilles hield FC Utrecht voor de vierde keer op rij de nul. "Ja, alweer de nul gehouden. Er valt heus nog voldoende te verbeteren, maar met een nieuwe technische staf zijn er nieuwe ideeën. Dit soort wedstrijden is ideaal om te werken aan je speelwijze."

"Tegen mindere teams, zoals de afgelopen weken, kun je goed aan de patronen schaven. Als je wat meer tegenstand krijgt, zoals nu, kom je ook meer aan verdedigend werk toe. Nu, na wedstrijd vier, kan ik in elk geval zeggen: we maken stappen", besluit Van der Maarel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner