09.07.2015 12:02

SC Heerenveen-back moet onder het mes

SC Heerenveen speler Doke Schmidt (l.) met NAC Breda speler Mats Seuntjens (r.). (04-04-2015)
SC Heerenveen speler Doke Schmidt (l.) met NAC Breda speler Mats Seuntjens (r.). (04-04-2015)

SC Heerenveen kan voorlopig nog geen beroep doen op Doke Schmidt. De rechtsback van Friezen zal eerdaags onder het mes gaan. De Fries kampt al maanden met een enkelblessure.

Schmidt kwam op 4 april tijdens het competitieduel met NAC Breda voor het laatst in actie namens sc Heerenveen. De rechtsback, die ook op het middenveld uit de voeten kan, raakte echter al op 1 maart geblesseerd aan zijn enkel. Schmidt speelde met Heerenveen tegen Excelsior en moest zich tien minuten voor tijd laten vervangen. 

Schmidt zal eerdaags in Amsterdam worden geholpen aan zijn enkel. Specialist Niek van Dijk, die in het verleden onder meer Cristiano Ronaldo behandelde, zal de operatie in het AMC uitvoeren. Heerenveen weet op de clubsite niet precies aan te geven hoelang Schmidt uit de roulatie zal zijn. Schmidt, die onlangs zijn contract verlengde tot medio 2017, zal het moeilijk krijgen om zich weer in het elftal te spelen. Heerenveen heeft in Pele van Anholt en Stefano Marzo nog twee rechtsbacks onder contract staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner