09.07.2015 21:15

PSV'er op weg naar Italië: "Prachtige club"

Oscar Hiljemark en Jeroen Zoet bedanken elkaar voor het vertoonde spel in het duel met Vitesse in de Eredivisie. (31-08-14)
Oscar Hiljemark en Jeroen Zoet bedanken elkaar voor het vertoonde spel in het duel met Vitesse in de Eredivisie. (31-08-14)

PSV dreigt een speler te verliezen. Middenvelder Oscar Hiljermak is hard op weg naar het Italiaanse Palermo, dat uitkomt in de Serie A. Er is een mondeling akkoord tussen PSV en Palermo.

Ook Hiljemark zelf zal de transfer niet dwarsbomen. Hij ziet een avontuur bij Palermo zeker zitten. "Ja, absoluut. Het is een prachtige club in een mooie competitie", zegt de Zweed tegen Voetbal International.

"Het is cruciaal dat ik ergens aan spelen toekom en belangrijk kan worden. En uit de gesprekken met Palermo blijkt dat dat daar kan", vervolgt de Scandinaviër. Bij PSV kon hij lang niet altijd op een basisplaats rekenen. Na een succesvol EK met Jong Zweden, waar het land Europees kampioen werd, is er met name uit Italië veel belangstelling voor Hiljemark ontstaan.

De 23-jarige middenvelder heeft bij PSV nog een contract tot medio 2017. Daarom ontvangen de Eindhovenaren een transfersom. Volgens het tijdschrift zal die ongeveer 2,2 miljoen euro bedragen. In de winter van 2013 nam PSV Hiljemark over van IF Elfsborg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner