11.07.2015 20:54

AZ-talent ruikt kans na vertrek van Poulsen

Ridgeciano Haps in actie tijdens het oefenduel van AZ met het Regioteam. (04-07-2015)
Ridgeciano Haps in actie tijdens het oefenduel van AZ met het Regioteam. (04-07-2015)

Ridgeciano Haps heeft het gevoel dat hij tijdens de voorbereiding een basisplaats kan afdwingen bij AZ. De linksback ziet vooral mogelijkheden vanwege het vertrek van Simon Poulsen naar PSV. De vleugelverdediger stond voor de derde oefenduel op rij in het basiselftal van hoofdtrainer John van den Brom.

"Ja, het gaat lekker", reageert de jongeling op de officiële website van zijn werkgever. "Het is nog niet echt zwaar geweest qua tegenstanders. Amateurs en een club uit de Jupiler League. Het zwaarste was eigenlijk de warmte. Ik zit echt lekker in mijn vel. En dat zie je terug op het veld. Ik voel me heel fit. Dat blijkt ook uit de testen die er bij AZ gedaan worden. Hoe dat zo gekomen is? Ik heb veel aan krachttraining gedaan tijdens de zomerstop."

"En ik heb veel gelopen", gaat het talent verder. "Nee, geen rondjes om het zwembad. Ik heb gejogd door het Amsterdamse Bos. Lekker langs de Bosbaan. Dat doe ik nu al drie jaar tijdens de zomer. Zo’n rondje is een kilometer of vijf. En het werkt: de inspanningsfysioloog kwam naar me toe om te zeggen dat ik er fysiek zo goed voor sta."

"Ik wil me laten zien. Dan is het lekker om drie keer in de basis te staan tijdens oefenwedstrijden. Vorig seizoen ging het niet verkeerd tijdens de invalbeurten die ik kreeg. In vergelijking met toen ben ik nu volwassener aan het spelen. Veel minder balverlies en verdedigend sterker. Ik ben heel gretig. Ik ben er klaar voor. Wanneer mijn seizoen geslaagd is? Als we Europees voetbal halen en ik daar een groot aandeel in heb gehad. Daarmee bedoel ik een basisplaats."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner