14.07.2015 11:10

Ajax wil komst twee aanvallers snel afronden

Ajax hoopt de komende dagen de komst van de aanvallers Yaya Sanogo en Amin Younes af te ronden. De club uit Amsterdam wil de eerstgenoemde Fransman voor een seizoen huren van Arsenal en denkt de Duitse linksbuiten definitief over te nemen van Borussia Mönchengladbach.

Sanogo moet gaan concurreren met Arkadiusz Milik, na het vertrek van Kolbeinn Sigþórsson (Nantes) en Richairo Živković (verhuurd aan Willem II) de enige overgebleven centrumspits van Ajax. De 22-jarige jeugdinternational van Frankrijk maakte in het verleden indruk bij Auxerre maar kon bij Arsenal en tijdens een huurperiode bij Crystal Palace nog niet overtuigen.

De 21-jarige Younes wist geen basisplaats bij Borussia Mönchengladbach te veroveren en speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij 1. FC Kaiserslautern. Het is onduidelijk wat de komst van de Duitser voor Ricardo Kishna betekent. De linksbuiten staat nog maar een jaar onder contract bij Ajax en heeft nog geen aanbieding voor een nieuwe verbintenis gekregen. Hij moest al concurreren met Viktor Fischer en de aanstormende Václav Černý.

Met de komst van Sanogo en Younes heeft trainer Frank de Boer zijn selectie redelijk rond. Ajax versterkte zich al met Nemanja Gudelj, John Heitinga en Mitchell Dijks. De Boer heeft goede hoop dat Jasper Cillessen bij Ajax blijft. De naam van de keeper van het Nederlands elftal werd de afgelopen maanden vaak genoemd bij Manchester United, waar trainer Louis van Gaal over een groot transferbudget beschikt.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner