14.07.2015 21:32

Vitesse gelijk tegen Tsjechische topclub

Nathan (r.) van Vitesse feliciteert doelpuntenmaker Abiola Dauda in het oefenduel met Sparta Praag (1-1) uit Tsjechië. (14-07-2015)

Vitesse heeft dinsdagavond gelijkgespeeld tegen de Tsjechische topclub Sparta Praag. De oefenwedstrijd in de Oostenrijkse plaats Gallneukirchen werd afgesloten op 1-1.

De Arnhemmers kwamen al na twee minuten op voorsprong door Abiola Dauda. Vlak voor rust maakte Ladislav Krejčí gelijk, nadat doelman Eloy Room de Tsjechen het scoren al een paar keer had belet.

In de tweede helft had Vitesse de meeste kansen op de winnende treffer. Invaller Denys Oliynyk trof de vuisten van de Tsjechische keeper en schoot evenals Uroš Đurđević ook nog keer in het zijnet.

Sparta, dat na de hervatting Tiémoko Konaté in kansrijke positie hoog over zag schieten, eindigde in het soms stevige duel met tien man. Bořek Dočkal kreeg rood voor een slaande beweging naar Kevin Diks.

Voor Vitesse was dit de derde oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eerder oefenden de Arnhemmers tegen KV Oostende uit België (2-) en het Schotse Dundee United (4-0). Verder staan er nog oefenduels met Rizesport uit Turkije en Asteras Tripolis uit Griekenland op het programma.