15.07.2015 10:29

'Clasie wordt bijna recordtransfer Feyenoord'

Jordy Clasie geeft druk aanwijzingen tijdens de training van Feyenoord op het trainingskamp in Oostenrijk. (09-07-2015)
Jordy Clasie geeft druk aanwijzingen tijdens de training van Feyenoord op het trainingskamp in Oostenrijk. (09-07-2015)

In de historie van Feyenoord leverde bijna geen enkele speler zoveel geld op als Jordy Clasie. De middenvelder staat op het punt te vertrekken naar Southampton en daar is een flinke transfersom mee gemoeid.

Volgens De Telegraaf krijgt Feyenoord voor Clasie maar liefst vijftien miljoen euro uit Engeland. Dat is voor de Rotterdammers de op één na hoogste transfersom die het ooit heeft ontvangen. Alleen Dirk Kuyt, die in 2006 naar Liverpool vertrok, leverde mee op. De Katwijker kostte destijds achttien miljoen euro.

Royston Drenthe komt dicht bij het bedrag voor Clasie in de buurt. Feyenoord sleet het talent van toen in 2007 aan Real Madrid voor veertien miljoen euro. Echter is Drenthe dat bedrag nooit waard geweest ,want via een mislukt avontuur bij Real Madrid is hij via Everton, Alania Vladikavkaz, Reading en Sheffield Wednesday terechtgekomen in Turkije bij Erciyesspor.

Met het geld dat Feyenoord voor Clasie ontvangt gaat de club ook meteen de transfermarkt op. Simon Gustafson gaat volgens de berichten deze week nog een contract tekenen in De Kuip. De Zweed van BK Häcken kost Feyenoord ongeveer 1,5 miljoen euro en dat is maar tien procent van de transfersom van Clasie.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner