17.07.2015 19:14

​Update: 'Chery op weg naar Engelse QPR'

Middenvelder Tjaronn Chery van FC Groningen is in vergaande onderhandeling over een transfer naar een buitenlandse club. De 27-jarige voetballer ontbreekt daarom vrijdag op de training van zijn huidige werkgever, maakte directeur Hans Nijland van FC Groningen bekend.

Chery beleefde een goed seizoen in Groningen. Hij trof vijftien keer doel in de competitie en verdiende zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal. Via Twitter vertelde Nijland dat op weg is naar een club in het buitenland. Om welke club het gaat dat zegt de directeur niet.

Zijn zaakwaarnemers hebben eerder gezegd dat buitenlandse clubs in de rij staan. Lazio Roma en Werder Bremen werden genoemd, maar ook clubs uit verre oorden zoals China of het Midden-Oosten.

Update: 'Chery op weg naar Engelse QPR' 
Tjarron Chery is op weg naar het Engelse Queens Park Rangers. De club waar ook Nederlander Leroy Fer speelt lijkt op dit moment de beste papieren te hebben om Chery over te nemen.

Eerder op de dag meldde Groningen-directeur Hans Nijland dat Chery afwezig is op de training. Een transfer naar een buitenlandse club was erg dichtbij en Chery is bezig om die overgang af te ronden. Inmiddels weet De Telegraaf om welke club het gaat. Het zou gaan om Queens Park Rangers.

Bij QPR komt Chery op het tweede niveau van Engeland te spelen, mits de geruchten kloppen. FC Groningen zou ongeveer drie miljoen euro krijgen. Bij QPR hoopt met met Chery een versterking binnen te hebben gehaald om zo snel mogelijk terug te promoveren naar de Premier League. Het afgelopen seizoen degradeerde het namelijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner