17.07.2015 20:40

Uitblinker NEC moet Berghuis opvolgen bij AZ

NEC speler Alireza Jahanbakhsh met de kampioensschaal. (03-04-2015)
NEC speler Alireza Jahanbakhsh met de kampioensschaal. (03-04-2015)

AZ Alkmaar gaat er vanuit dat Steven Berghuis vertrekt bij de club. De buitenspeler lijkt op weg naar Watford FC. De Alkmaarders zien in NEC'er Alireza Jahanbakhsh de ideale opvolger van Berghuis.

Jahanbakhsh speelde vorig seizoen bij NEC in de Jupiler League. Met die club werd hij kampioen. De rechtsbuiten was één van de uitblinkers bij de Nijmegenaren en een vertrek leek onvermijdbaar. Tot op heden is het relatief rustig rondom de speler, maar AZ denkt serieus aan de komst van de Iranees.

Technisch directeur Earnest Stewart bevestigt de interesse in de NEC'er. "We hebben met zijn management contact gezocht", zegt hij tegen AZ TV. "Hij staat op een lijst. Voor elke positie hebben we vijf personen. En daar is Alireza Jahanbakhsh er in dit geval een van." Wie de overige vijf namen zijn wilde hij niet zeggen.

De Amerikaan liet wel blijken dat hij er vanuit gaat dat Steven Berghuis vertrekt bij AZ. "Er staan nog geen handtekeningen. De interesse is serieus en tot op heden ziet het er wel naar uit dat het rond komt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner