18.07.2015 11:40

Wisseling van de wacht bij Ajax: "Geslaagd"

Ajacied Kenny Tete (r.) houdt Marcel Schäfer van de bal in het oefenduel (1-1) met VfL Wolfsburg. (18-07-2015)
Ajacied Kenny Tete (r.) houdt Marcel Schäfer van de bal in het oefenduel (1-1) met VfL Wolfsburg. (18-07-2015)

Bij Ajax moet Ricardo van Rhijn rekening houden met een reserverol. De rechtsback lijkt in de pikorde te zijn gepasseerd door Kenny Tete.

Trainer Frank de Boer gaf vrijdag in het oefenduel met VfL Wolfsburg (1-1) de voorkeur aan Tete. Na afloop toonde De Boer zich positief over de negentienjarige verdediger. "Kenny kon eigenlijk niet meer de laatste tien minuten, maar hij bleef gaan. Dit was een goede test voor hem. En hij is met vlag en wimpel geslaagd", zegt De Boer tegen AjaxLife.

Sowieso was De Boer content met de verrichtingen van zijn spelers tegen Wolfsburg. De keuzeheer wil komend seizoen aantrekkelijker voetbal spelen en daarom ziet De Boer graag meer spelers in het strafschopgebied. Dat ging tegen de Duitse vice-kampioen goed. "Op een gegeven moment stonden we na een omschakelmoment met drie man voor de goal. Dat geeft aan dat de spelers het hebben begrepen", aldus De Boer.

De goal van Davy Klaassen onderstreepte dat volgens De Boer. "Je zag dat Milik bij dat doelpunt snel de zestien binnenrende, waardoor Klaassen vrijkomt en binnen kan koppen. Ook bij een scrimmage heb je er baat bij dat er meer mensen binnen de zestien staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner