21.07.2015 14:35

Degradatie-expert gaat voor lijfsbehoud

In Excelsior vond Filip Kurto onlangs zijn derde club in drie seizoenen. Met de Rotterdamse club hoopt de doelman handhaving te bewerkstelligen, iets dat hem de vorige twee jaar niet lukt.

"Ik heb een gesprek gehad met de leden van de staf, toen nog met Marinus Dijkhuizen, en het verhaal dat zij over Excelsior vertelden sprak mij meteen aan. Dat Dijkhuizen vervolgens vertrok, maakte voor mij niet uit. De filosofie is immers hetzelfde gebleven. Uiteraard wilde ik ook graag in de Eredivisie blijven spelen, want dat is voor mijn ontwikkeling het beste. Het bevalt mij hier prima in de eerste weken. We hebben een goede en leuke groep", stelde de Poolse sluitpost op de website van de Rotterdammers.

"Ik denk dat we met deze groep hoger moeten kunnen eindigen dan de vijftiende plek van afgelopen jaar", klonk de 24-jarige ambitieus. "Mijn persoonlijke doelstelling is uiteraard om mijn doel zoveel mogelijk schoon te houden. Bovendien wil ik na twee degradaties op rij nu een keer in de Eredivisie blijven."

Het afgelopen seizoen degradeerde Kurto met FC Dordrecht vanuit de Eredivisie naar de Jupiler League. Een seizoen eerder overkwam hem hetzelfde, maar dan met Roda JC. Bij Excelsior hoopt de goalie met zijn derde kans op scheepsrecht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner