22.07.2015 09:56

"Sta te popelen om bij ADO te gaan spelen"

Samen met mede-invaller Bilal Başaçıkoğlu (l.) viert Ruben Schaken (r.) zijn 2-0 in het duel tussen Feyenoord en FC Dordrecht. (22-11-2014)
Samen met mede-invaller Bilal Başaçıkoğlu (l.) viert Ruben Schaken (r.) zijn 2-0 in het duel tussen Feyenoord en FC Dordrecht. (22-11-2014)

Ruben Schaken kan niet wachten om aan de slag te gaan bij ADO Den Haag. De aanvaller hoopt zij overgang binnen 48 uur af te ronden.

Schaken heeft nog eenjarig contract bij Inter Baku uit Azerbeidjan. Echter wil de Amsterdammer terug naar Nederland om dichter bij zijn familie te zijn. Schaken verwacht dat dat zijn verbintenis in Baku geen problemen oplevert. "Ik heb een goed contact met de mensen in Azerbeidzjan en reken erop dat er wordt meegewerkt. Het ziet er goed uit. En dat is maar goed ook, want ik wil nog wat laten zien", zegt Schaken tegen De Telegraaf. "Ik sta te popelen om bij ADO te gaan spelen."

Na SC Cambuur, BV Veendam en VVV-Venlo kwam Schaken terecht bij Feyenoord. Daar werd hij international, maar onder Fred Rutten belandde de 33-jarige speler op een zijspoor. Bij ADO wil hij de draad in Nederland weer oppakken. "Ik heb de vorm nog. Ik heb genoeg voor mijn kiezen gehad, maar daardoor ben ik alleen maar meer geprikkeld geraakt."

ADO-trainer Henk Fraser zit de naderende komst van Schaken als een toevoeging aan zijn selectie. "Spelers als Schaken hebben op een bepaald niveau gespeeld. Die moeten hier straks aangeven wat professioneel voetbal inhoudt. Over Royston Drenthe (in beeld voor de linksbackpositie voordat Aaron Meijers bijtekende, red.) is ook gesproken. Maar ik denk dat wij onze prioriteit aan de voorste linie moeten geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner