22.07.2015 14:19

Mulder: "Dat neem ik wel Van Geel kwalijk"

Feyenoord-doelman Erwin Mulder bedankt in de Grolsch Veste de meegereisde supporters voor hun steun tijdens de wedstrijd. (31-08-2014)
Feyenoord-doelman Erwin Mulder bedankt in de Grolsch Veste de meegereisde supporters voor hun steun tijdens de wedstrijd. (31-08-2014)

Erwin Mulder zat het vorige seizoen veelvuldig op de bank. Op de slotdag van de zomerse transferdeadline werd Kenneth Vermeer van AFC Ajax aangetrokken. De toenmalig Feyenoord-doelman werd regelrecht naar de bank verwezen.

Dit seizoen koos Mulder eieren voor zijn geld. De doelman vertrok naar sc Heerenveen. Toch kijkt hij met weinig rancune terug op de periode bij de Rotterdammers. Hij betreurt echter hoe het is gegaan. Feyenoord speelde het duel met FC Twente. Tijdens het duel werd de transfer officieel. Terwijl Mulder nog onder de lat stond, wist heel Nederland al dat Feyenoord Vermeer had gehaald. 

De reden voor technisch directeur Martin van Geel om Vermeer te halen was, omdat hij vond dat Mulder te weinig progressie maakte. "Ik heb wel degelijk stappen gezet. Maar in de ogen van Martin was het te weinig", zegt Mulder daarover in Voetbal International. "En laat duidelijk zijn dat ik het heel goed snap dat als ze de kans hebben Vermeer te halen, ze dat ook doen. Feyenoord is een topclub en Vermeer is ook gewoon een heel goede keeper."

Mulder heeft geen revanchegevoelens, maar baalt toch. "De manier waarop dat allemaal is gegaan, vind ik niet netjes. En dat neem ik Martin van Geel kwalijk", aldus de doelman. "Maar het ligt achter me, ik kan het niet terugdraaien en ik wil er verder niet al te veel woorden meer aan vuilmaken. Het heeft helemaal geen zin om na te trappen."

Feyenoord wilde Mulder graag behouden voor het komende seizoen. Hij zou dan opnieuw moeten concurreren met Kenneth Vermeer. Een plek op de bank lonkte opnieuw. "Maar een reserverol ambieer ik totaal niet: ik ben een eerste keeper, geen tweede", zo zegt hij met veel zelfvertrouwen. "Maar het is het besluit geweest van een paar mensen en zij zijn Feyenoord niet. Als ik daar dus doorheen kijk, is Feyenoord nog altijd een prachtige club met een fantastisch stadion en een geweldige aanhang."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner