25.07.2015 10:42

"Tweede keeper zijn is niet erg hoor"

Kevin Begois is op dit moment de eerste keeper bij PEC Zwolle omdat Warner Hahn weer terugkeerde naar Feyenoord. Hij vreest dat dit echter niet lang zo zal blijven, maar lijkt dit geen probleem te vinden: "Tweede keeper zijn is niet erg hoor."

Ook het afgelopen seizoen was Begois bij PEC de tweede doelman achter Hahn en omdat zijn club nog nadrukkelijk op zoek is naar een eerste doelman, lijkt dat ook aankomend seizoen het geval. Trainer Ron Jans maakte hem in een eerder stadium al duidelijk dat hij een dienstige rol zou krijgen in zijn ploeg. Dat lijkt hij niet erg te vinden. "Ik ben wat ouder en ben toch nog onderdeel van een mooie club. Kijk wat er in die laatste twee seizoenen is gebeurd. En zie hoeveel jongens van mijn leeftijd geen club meer hebben. Ik heb toch een mooie baan", vertelt hij in De Stentor. 

In zijn eerste seizoen bij PEC kwam hij nog tot  dertien  optredens in de Eredivisie voor de ploeg uit Zwolle, maar vorig seizoen kwam hij op het hoogste niveau geen enkele keer in actie. "Toch heb ik het idee dat ik redelijk graag gezien ben in de groep. Ik hoef niet voorop te lopen als we een beker winnen. Er komt waardering, uit de groep of van de staf", aldus de Belg. Ook over de sfeer in de selectie van PEC is hij zeer te spreken: "De sfeer bij PEC Zwolle is heel ontspannen, zonder dat de kleedkamer verandert in een kippenhok."

Het zijn allemaal redenen voor de 33-jarige doelman om Zwolle niet te verlaten en nog een aantal jaren onder de lat te staan. "Ik weet onderhand hoe ik mijzelf moet verzorgen, dat ik veel rust moet nemen. Dan kan ik nog wel een tijdje mee, hoor. Gianluigi Buffon van Juventus is wel een voorbeeld. Hoe oud is hij? 36, 37 jaar? En nog wordt hij steeds beter", besluit Begois.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner