26.07.2015 09:14

Hupperts ruikt kansen na vertrek van Berghuis

Guus Hupperts (r.) van AZ wil Paul Dixon voorbij in het oefenduel met Dundee United (3-1 winst voor AZ) uit Schotland. (14-07-2015)
Guus Hupperts (r.) van AZ wil Paul Dixon voorbij in het oefenduel met Dundee United (3-1 winst voor AZ) uit Schotland. (14-07-2015)

De transfer van Steven Berghuis naar Watford is nog niet officieel beklonken, maar bij AZ heeft men al afscheid genomen van de aanvaller. Voor Guus Hupperts betekent het dat er een concurrent minder is, waardoor hij meer aan spelen toe kan komen.

Uit de statistieken van Hupperts blijkt dat hij het afgelopen seizoen 31 wedstrijden speelde voor AZ. Geen klein aantal, maar in de competitie maakte de oud-speler van Roda JC slechts zes keer een wedstrijd volledig mee. Met het vertrek van Berghuis, is de kans op speelminuten veel groter voor de flankspeler.

"Het is voor AZ jammer dat Berghuis is vertrokken, maar het zegt voor mij natuurlijk wel wat dat de club niet elders op zoek gaat naar vervanging voor hem", vertelt Hupperts aan De Telegraaf. De formatie uit Alkmaar krijgt een transfersom voor Berghuis, aangezien zijn contract nog tot medio 2017 doorloopt. Een deel van de transfersom wil AZ besteden aan een vleugelverdediger.

Hupperts maakte vorig seizoen na een bijzonder sterk jaar bij Roda JC de overstap naar AZ, waar het aanpoten is. "Ik voel me goed en weet zeker dat ik mijn oude vertrouwde niveau weer kan halen. Alleen dan kan ik hier bij AZ uitgroeien tot een vaste waarde."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner